Την Παρασκευή 6/6 δικάζεται στην Πάτρα ο Βαγγελάτος και οι μπράβοι του. Πρόκειται για την συμμορία που τραυμάτισε με καραμπίνες 28 μετανάστες εργάτες πέρυσι στις 17/4 όταν αυτοί και άλλοι συνάδελφοί τους ζήτησαν τα δεδουλευμένα 6 μηνών που τους χρωστούσε ο φραουλοπαραγωγός. Μετά την δολοφονική ρατσιστική αυτή επίθεση ακολούθησε μια έκρηξή οργής. Οι μετανάστες εργάτες οργανώθηκαν, έφτιαξαν σωματείο, διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους και 6000 εργάτες γης της Μανωλάδας και εργαζόμενοι και νεολαίοι από την Ηλεία και την Αχαΐα διαδήλωσαν μέσα στα χωράφια μέχρι το Α.Τ.Βάρδας σε ένα τεράστιο ποτάμι αντιρατσιστικής και εργατικής δύναμης. Αυτή η μάχη για χαρτιά, μισθούς και αξιοπρέπεια στην ζωή και την εργασία συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Την Παρασκευή θα βρεθούμε όλοι στα δικαστήρια της Πάτρας στις 9πμ για να διεκδικήσουμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Πλήρη δικαίωση των μεταναστών εργατών γης της Μανωλάδας

Στη φυλακή ο Βαγγελάτος και οι συνεργοί του.

Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών με ίσα δικαιώματα στην δουλειά και την διαβίωση.

 

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή σας καλεί όλους την Παρασκευή 6/6 στις 9πμ στα Δικαστήρια (Γούναρη και Κορίνθου) να ενώσουμε την φωνή μας με τους εργάτες γης της Μανωλάδας ενάντια στον ρατσισμό και την εργοδοτική αυθαιρεσία.

 

 

 

 Εις αναμονή της σημερινής απόφασης του Αρείου Πάγου που αφορά στους αγωνιζόμενους Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες, οι οποίοι διανύουν την 52η μέρα απεργίας πείνας, η Κίνηση Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων & Μεταναστών/-στριών δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους αγωνιζόμενους και ζητά την άμεση απονομή Δικαιοσύνης.

Η κατάσταση της υγείας των Hasan Biber, Erdogan Çakir, Mehmet Yayla και Ahmet Duzgun Yuksel έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Στις 7 Νοεμβρίου οι Erdogan Çakir και Mehmet Yayla μεταφέρθηκαν βίαια στο νοσοκομείο Ασκληπιειό Βούλας ενώ οι Ahmet Duzgun Yuksel και Hasan Biber μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο των φυλακών.

Παρά την ιατρική γνωμάτευση για την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας τους, την οποία γνωστοποίησε το προσωπικό του νοσοκομείου, το κράτος απειλεί με διώξεις και προσαγωγές αυτούς και όσους συγγενείς και συναγωνιστές συμπαραστέκονται έξω από το νοσοκομείο.

Μετά και την απαγωγή του Bulut Yayla από το κέντρο της Αθήνας πριν λίγους μήνες και την παράδοσή του στις τουρκικές αρχές, το ελληνικό κράτος πιστό στις ελληνο-τουρκικές συμφωνίες σε συνεργασία με τις μυστικές αρχές, φαίνεται πρόθυμο να καταπατήσει για άλλη μία φορά τις διεθνείς συνθήκες που ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ την αποκάλυψη προσωπικών στοιχείων και την έκδοση πολιτικών προσφύγων στη χώρα από την οποία διώκονται!

Στην Τουρκία όπου ο αριθμός των πολιτικών κρατουμένων παράμενει σταθερά γύρω στις 9.000, οι αντιφρονούντες του αντιδημοκρατικού καθεστώτος, οι συνδικαλιστές και οι υπέρμαχοι της πραγματικής Δημοκρατίας που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, φυλακίζονται σε κελιά όπου η μέθοδος των βασανιστηρίων δεν υπήρξε ποτέ αναχρονιστική για το καθεστώς.

Η Ελλάδα δυστυχώς βρίσκεται στα χνάρια του αντιδημοκρατικού τουρκικού καθεστώτος και η ενδεχόμενη ΠΑΡΑΝΟΜΗ έκδοση των πολιτικών αγωνιστών θα επιβεβαιώσει και θα ενισχύσει τις αντιδημοκρατικές κρατικές τακτικές που έχουν ήδη πλήξει και όλους όσους ζουν στην Ελλάδα.

 

ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/-ΣΤΡΙΩΝΠάτρα, 17/10/2013

Οι συλλήψεις ηγετικών στελεχών της Χ.Α. σίγουρα ικανοποιούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Ωστόσο, γνωρίζουμε καλά πως τα κίνητρα για την ξαφνική επιθυμία απονομής Δικαιοσύνης από τα κυβερνητικά κόμματα, που είχαν νωρίτερα στρώσει το χαλί για την είσοδο των νεοναζί στο Κοινοβούλιο, είναι καθαρά επικοινωνιακά.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους μαχαιροβγάλτες της ΧΑ δεν ήταν ούτε η πρώτη, ούτε η μόνη δολοφονία. Ήταν όμως αυτή που ξεσήκωσε την κατακραυγή στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας για τη σκανδαλώδη ανοχή της κυβέρνησης απέναντι στη ναζιστική συμμορία. Είχαν προηγηθεί δολοφονίες μεταναστών και δεκάδες επιθέσεις και κακοποιήσεις σε μετανάστες, σε καλλιτέχνες, σε ομοφυλόφιλους, σε αριστερούς, σε συνδικαλιστές. Και, το κυριότερο, είχε προηγηθεί η συστηματική συγκάλυψη αυτών των εγκλημάτων από την πλευρά των διωκτικών αρχών και της πολιτικής ηγεσίας. Είχε προηγηθεί η ανήκουστη δημόσια διαπόμπευση των εξαθλιωμένων, άρρωστων πορνών από το Λοβέρδο, το παραλήρημα του Γεωργιάδη ότι «θα τους (σσ, στους μετανάστες) κάνουμε τη ζωή δύσκολη», τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι βασανισμοί στα αστυνομικά τμήματα. Η εκκωφαντική σιωπή της Δικαιοσύνης.

Οι αρρωστημένες ιδέες ότι οι άνθρωποι δεν έχουν όλοι τα ίδια δικαιώματα στη ζωή, τη μόρφωση, την εργασία, την υγεία, δεν είναι δυστυχώς μόνο στα κεφάλια των εγκληματιών της ΧΑ. Υποστηρίζονται, αμέσως ή εμμέσως, και από στελέχη της μνημονιακής μας κυβέρνησης. Οι αρρωστημένες ιδέες ότι οι πρόσφυγες πολέμου πρέπει να αφήνονται να θαλασσοπνίγονται στη Μεσόγειο ή να αιχμαλωτίζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, είναι πολιτική επιλογή υπουργών μας.

Το Σάββατο 12/10/13 η Κίνηση επισκέφθηκε άλλη μια φορά το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Κορίνθου, παίρνοντας μέρος σε αποστολή της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, του Ευρώ-Μεσογειακού Δικτύου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (REMDH) και της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), συνοδεία της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτης Σταμπουλή. Εκεί διαπιστώθηκε για πολλοστή φορά ο συνωστισμός σε ανεπαρκείς και ακατάλληλους χώρους, ο ανεπαρκής προαυλισμός, η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νομικής και ψυχολογικής
υποστήριξης, η ανεπαρκής σίτιση, η έλλειψη ζεστού νερού. Οι κρατούμενοι – οι οποίοι δεν έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα, εκτός από το να «βρίσκονται χωρίς χαρτιά» - κατήγγειλαν ακόμα και χρήση βίας από τους αστυνομικούς φρουρούς.

Μήπως είναι ώρα, εφόσον η Κυβέρνηση αποφάσισε να “πατάξει” τους υποστηρικτές των ναζιστικών καθεστώτων, να κλείσει και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που τα ναζιστικά καθεστώτα καθιέρωσαν;Σε καιρούς που το αίσθημα της αλληλεγγύης τονώνεται ιδιαίτερα έστω και λόγω βίαιων ανατροπών, προκύπτουν περισσότερες δομές οι οποίες βασίζονται στη συλλογική και ισότιμη συνεισφορά και δράση των μελών τους.

Η Κίνηση Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων & Μεταναστών/-στριών, η οποία από το 2007 λειτουργεί με ανοικτές συνελεύσεις/διαδικασίες και ισότιμη συμμετοχή των μελών της, ανακοινώνει πως στο χώρο της (Ιωάννου Βλάχου 19) θα συστεγάζεται πλέον με το “ΣΤΑΚΡΑΕΛΙ”, ένα Δίκτυο Τοπικής Αλληλέγγυας Οικονομίας το οποίο λειτουργεί βάσει παρόμοιων αρχών με αυτών της Κίνησης.

Επιπλέον, με αφορμή το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, ανακοινώνεται ότι έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες από το σχολείο Ελληνικών Εν Κινήσει, τα οποία πραγματοποιούνται στο χώρο της Κίνησης.

(Οι συνελεύσεις της Κίνησης πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στις 21.00)