Στον Έβρο η δημιουργία τείχους, στην Πάτρα η αγορά scanner ξοδεύοντας εκατομμύρια ευρώ. Αυτές ήταν οι πρόσφατες εξαγγελίες από εκπροσώπους της κεντρικής και τοπικής εξουσίας σε ικανοποιητικό για αυτούς κλίμα.

Αναρωτιόμαστε: Πώς ακριβώς θα επαναπροωθήσουν πρόσφυγες σε επικίνδυνες για την ζωή τους χώρες όπως η Σομαλία και το Αφγανιστάν; Πώς θα σταματήσουν τα κύματα προσφυγιάς με scanner όταν οι ίδιες πολιτικές π.χ. στην Ιταλία έχουν αποτύχει;

Τα κύματα προσφύγων δεν θα σταματήσουν όσο οι ΕΕ και ΗΠΑ διαμελίζουν τις χώρες τους, όσο τα οικονομικά και πολιτικά αίτια υφίστανται. Επιτέλους ας κατανοήσουν ότι η προσφυγιά δεν λύνεται με καταστολή θα οδηγήσει μόνο σε περισσότερους θανάτους στα σύνορα και σε περισσότερους ανθρώπους-σκιές.

Αυτές οι κατασταλτικές πολιτικές έχουν οδηγήσει χιλιάδες πρόσφυγες στον εγκλωβισμό τους στην Ελλάδα, δεκάδες απεργούς πείνας στην Αθήνα ζητώντας άσυλο, αμέτρητους νεκρούς στα σύνορα. Στην Πάτρα έχουμε βιώσει περισσότερο από ποτέ την αποτυχία της κατασταλτικής πολιτικής: πεινασμένοι και εξαθλιωμένοι πρόσφυγες διασκορπισμένοι σε όλη την Πάτρα, με παντελή απουσία κοινωνικών υπηρεσιών, χωρίς πρόσβαση σε διαδικασίες ασύλου, και η ιστορία συνεχίζεται ….

Οι πολιτικές αυτές έχουν αποτύχει, ας το συνειδητοποιήσει επιτέλους η κεντρική και η τοπική εξουσία. Να σταματήσουν να δρουν σε βάρος των προσφύγων πολέμου.

Κατάργηση Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ- Νομιμοποίηση-Κοινωνική πρόνοια στους πρόσφυγες πολέμου

Η προκύρηξη σε pdf