ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ 2009

Δελτίο τύπου 1/12/2009
Εκτύπωση PDF

Συνέντευξη τύπου 2/12/2009

H Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών σας καλεί την Τετάρτη 2/12/2009 στις 12.00 το  πρωί στα γραφεία της, Ι. Βλάχου 19, όπου θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από πρόσφυγες και μέλη της Κίνησης. Οι κεντρικοί άξονες της συνέντευξης θα είναι οι εξής:

  • Η κατάσταση των προσφύγων που διαβιούν στην περιοχή της Πάτρας, οι ανάγκες τους και τα αιτήματά τους.
  • Οι θέσεις της Κίνησης και το πολιτικό πλαίσιο που διαμορφώνεται μετά από τις κυβερνητικές εξαγγελίες.
  • Ανακοίνωση προγραμματισμού δράσεων

Δελτίο Τύπου 20/11/2009
Εκτύπωση PDF

Την Τετάρτη, 18 Νοέμβρη, μια μέρα μετά τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου η αστυνομία εισέβαλλε, για ασήμαντη αφορμή στα γραφεία της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών. Ο στόχος διπλός. Αφενός να εκφοβίσουν τους ίδιους τους πρόσφυγες συλλαμβάνοντας τον Σουδανό πρόσφυγα Αμπντάλα Αμπντάλα, γνωστό στην πατρινή κοινωνία για τους πολιτικούς αγώνες του. Αφετέρου η προσπάθεια τρομοκράτησης του φιλοπροσφυγικού και φιλομεταναστευτικού κινήματος.

Περισσότερα...

Δελτίο Τύπου 12/10/2009
Εκτύπωση PDF

Συνέντευξη Τύπου στις 13/10/2009


Την Τρίτη 13/10/2009 στις 11.00 το πρωί στα γραφεία της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών, Ι. Βλάχου 19,  θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από πρόσφυγες και μέλη της Κίνησης.

Περισσότερα...

Δελτίο Τύπου 23/09/2009
Εκτύπωση PDF

Οργανωτική Επιτροπή για τις δράσεις ενάντια στο Παγκόσμιο Φόρουμ Μετανάστευσης & Ανάπτυξης

Το Σάββατο 19 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε στην ΑΣOEE η πρώτη προπαρασκευαστική συνάντηση, με στόχο την υλοποίηση και συνδιοργάνωση μιας κοινά αποδεκτής αντιρατσιστικής "ατζέντας", με αφορμή την πραγματοποίηση στην Αθήνα του 3ου Παγκόσμιου Φόρουμ για την Μετανάστευση και Ανάπτυξη (ΠΦΜΑ) το διάστημα 2-5 Νοέμβρη. Από την προπαρασκευαστική συνάντηση της ΑΣΟΕΕ συγκροτήθηκε «Οργανωτική Επιτροπή», ώστε να οργανωθούν συντονισμένες δράσεις εκείνο το διάστημα.

Περισσότερα...

Δελτίο Τύπου 09/09/2009
Εκτύπωση PDF

Κατεδάφιση του προσφυγικού καταυλισμού της Ηρώων Πολυτεχνείου

Κρυμμένη πίσω από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, η πολιτική ηγεσία της περιοχής (Περιφέρεια και Νομαρχία) αποφάσισε τη βίαιη εκκένωση και κατεδάφιση του προσφυγικού καταυλισμού της Ηρώων Πολυτεχνείου. Αναιρώντας πρόσφατες δικές τους αποφάσεις για δημιουργία χώρου φιλοξενίας των προσφύγων, ο Νομάρχης και ο Περιφερειάρχης γκρέμισαν τα παραπήγματα των «Αθλίων» της Πάτρας και απήγαγαν, προς άγνωστη κατεύθυνση, 200 περίπου ανθρώπους μεταξύ των οποίων και ανηλίκους.

Περισσότερα...